Amerikaans ziekenhuis annuleert operaties wegens ransomware

Een Amerikaans ziekenhuis heeft verschillende operaties moeten annuleren omdat systemen met ransomware besmet zijn geraakt. Het Campbell County Memorial Hospital kan ook geen nieuwe patiënten aannemen en sommige al bestaande patiënten zijn aan andere ziekenhuizen overgedragen. Dit meldt security.nl

De niet nader genoemde ransomware wist alle systemen van het ziekenhuis te infecteren, wat de zorg aan patiënten beïnvloed. Naast het afzeggen van operaties zijn ook verschillende andere behandelingen en onderzoeken geannuleerd. Volgens het ziekenhuis zijn er geen aanwijzingen dat de aanvallers patiëntgegevens hebben benaderd of misbruikt.

Vanwege de ransomware heeft het ziekenhuis besloten om extra ambulances in te schakelen om waar nodig hulp te verlenen. Ook vandaag zijn operaties en behandelingen van verschillende afdelingen, waaronder oncologie, afgezegd of gewijzigd. Patiënten hebben het advies gekregen om voor vertrek telefonisch hun afspraken bij het ziekenhuis te bevestigen. Wanneer de systemen weer zijn hersteld is nog onbekend.

Het belang van dit artikel voor jouw organisatie

Uit dit artikel blijkt dat informatiebeveiliging van levensbelang is voor iedere organisatie. Ook uw organisatie kan te maken krijgen met cyberaanvallen. U doet er goed aan om de juiste (technische en organisatorische) maatregelen te nemen. Een gedegen information security policy, periodieke updates van de gebruikte software of training en bijscholing van uw medewerkers, zijn enkele voorbeelden. U kunt ook gebruik maken van een Cybersecurity Healhcheck.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Scroll naar boven