Cyber security

De digitalisering van onze samenleving en economie is een feit. De onderlinge verbondenheid van organisaties, individuen en ook apparaten leidt tot de onderlinge afhankelijkheid en risico’s voor alle betrokkenen. In deze geavanceerde en complexe technologische omgeving is beveiligen van waardevolle intellectuele eigendommen, bedrijfsinformatie en persoonsgegevens van groot belang.

Cyberrisico’s

Bedrijven worden in toenemende mate afhankelijk van interne en externe infromatiesystemen. Deze systemen worden in toenemende mate met meerdere systemen verbonden en maken gebruik van databases van verschillende partijen. In deze steeds complexer wordende ‘digitale wereld’ hechten interne en externe betrokkenen meer transparantie over de beheersing van cyberrisico’s in uw organisatie. Bestuurders moeten verantwoording kunnen afleggen aan investeerders, toezichthouders en interne organen over het beleid omtrent cybersecurity.

Goed voorbereid

Het is noodzakelijk dat uw organisatie goed voorbereid is om zich te verdedigen tegen externe aanvallen van hackers, en andere kwaadwillenden. Ook maatregelen tegen bijvoorbeeld diefstal van bedrijfsinformatie door eigen medewerkers, vrijwilligers en stagiaires kunnen veel loyaliteitsdilemma’s en onherstelbare fouten voorkomen.

Elke dag krijgen organisaties te maken met cybersecurity-incidenten. Deze incidenten komen voor bij zowel grote als kleine organisaties in alle sectoren. Deze cyberaanvallen kunnen vergaande economische gevolgen hebben voor de organisaties, ook voor uw organisatie. Hierbij kunt u denken aan financiële, juridische of reputatie gerelateerde gevolgen. Naarmate deze aanvallen toenemen, wordt het belang van de beheersing van cyberrisico’s een van de grootste risico’s voor uw investeerders en bestuurders. Dit trekt de aandacht van interne en externe toezichthouders, zoals de accountants, privacytoezichthouder of specifieke toezichthouders in uw sector. Het aantoonbaar behersen van de cyberrisico’s binnen uw organisatie wordt steeds belangrijk om het vertrouwen van de klanten, medewerkers en toezichthouders te winnen.

Investeren in techniek en gedrag

Dit doet u als bestuurder door te investeren in zowel techniek als beleid om het gedrag van de medewerkers te beïnvloeden. Het verhogen van het risicobesef binnen uw organisatie is een van de noodzakelijke onderdelen om cyberririso’s zoveel mogelijk te beperken.

Onze diensten

Privacy Direct heeft vele organisaties ondersteund met het verkleinen van cybersecurityrisico’s. Dit doen wij op de volgende manieren:

  1. Awarenesstrainingen voor bestuurders, toezichthouders en personeel om het bewustzijn te vergroten.
  2. Het uitvoeren van een Cyber Security Health Check en adviseren over niet-financieel risicomanagement (non financial risk management).
  3. Helpen een plan op te stellen om cybersecurity binnen de hele organisatie in te bedden en als bedrijfsproces te implementeren.
  4. Het opstellen van informatiebeveiligingsbeleid en -richtlijnen.

HULP NODIG MET PRIVACY?

CONTACTEER ONS

Scroll naar boven